ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι η απλούστερη και πιο διαδεδομένη συσκευή εκμετάλλευσης της ενέργειας που προσφέρει ο ήλιος .
Κατά την λειτουργία του γίνεται εκμετάλλευση δυο φυσικών φαινομένων.

Με την αρχή του θερμοσιφώνου επιτυγχάνεται η κυκλοφορία του νερού με φυσικό τρόπο, ενώ η θέρμανση του νερού γίνεται με την εκμετάλλευση του ενέργειας του ήλιου.
Ο ηλιακός θερμοσίφωνας άρχισε να χρησιμοποιείται μετά την πετρελαϊκή κρίση της δεκαετίας του ’70. Ειδικότερα στην δεκαετία του ’80 άρχισε να χρησιμοποιείται ευρύτατα στις χώρες με ηλιοφάνεια όπως οι χώρες της Μεσογείου.

Διακρίνουμε δύο είδη ηλιακών θερμοσιφώνων ανάλογα με το κύκλωμα κυκλοφορίας του θερμαινόμενου μέσου:
Ανοιχτού κυκλώματος όπου το νερό χρήσης θερμαίνεται απευθείας από το ηλιακό σύστημα.
Κλειστού κυκλώματος όπου γίνεται έμμεσα θέρμανση του νερού χρήσης. Το θερμαινόμενο μέσο κυκλοφορεί και μεταφέρει τη θερμότητα στο νερό χρήσης που κυκλοφορεί σε ανεξάρτητο κύκλωμα.
Λόγω της έντονης σκληρότητας που παρουσιάζει το νερό σε πολλές περιοχές της χώρας προτείνουμε την τοποθέτηση ηλιακών συστημάτων κλειστού κυκλώματος.
Η συνεργασία μας με δύο από τους κυριότερους κατασκευαστές ηλιακών θερμοσιφώνων στην Ελλάδα την SONNE και την COSMOSOLAR εγγυάται αξιοπιστία και λειτουργικότητα.

Βρείτε ενδεικτική ποικιλία από τους ηλιακούς θερμοσίφωνες στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα

Πως επιλέγονται τα προϊόντα που εμπορευόμαστε.

Στον ΣΕΥΦΑΝΗ διαθέτουμε μια ομάδα που απαρτίζεται απο εξειδικευμένα στελέχη της επιχείρησης και υδραυλικούς. Η ομάδα αυτή ονομάζεται Επιτροπή Υλικών. Σκοπός της είναι να επιλέγει τα προϊόντα που εμπορευόμαστε, αφού όμως πρώτα ελέγξει πολύ προσεκτικά τις προδιαγραφές τους, τις πιστοποιήσεις τους και τα δοκιμάσει στην πράξη. Έτσι καταλήγουμε και σας προτείνουμε μόνο όσα προϊόντα διαθέτουν την καλύτερη σχέση ΑΞΙΑΣ / ΤΙΜΗΣ.

seyfani sonneseyfani cosmosolar